FacebookTwitterLinkedIn

Din suma totală investită, aproximativ 60% din costuri au fost reprezentate de producția festivalului și fee-urile artiștilor, în timp ce 40% din costuri au fost acoperite de contractele semnate cu companiile partenere. Cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 9-12 septembrie 2021. 

La festivalul desfășurat în perioada 9-12 septembrie au participat peste 265.000 de persoane, în toate cele 4 zile. Organizatorii estimează că din totalul participanților, 25% sunt din județul Cluj, 15 % din străinătate, iar restul de 60% au venit din toată România. 

“La o primă estimare, din cei peste 265.000 de participanți, cei 200.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puțin 175 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeana, de peste 35 milioane euro. Acești bani se vor regăsi apoi în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat”, au anunțat reprezentanții festivalului.

Organizatorii UNTOLD au anunțat și o investiție de 1,3 milioane de lei în amenajarea spațiilor folosite în timpul festivalului, în Parcul Central și pe Cluj Arena.