Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Organizații ale tinerilor îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea în Parlament a Legii referitoare la educaţia sexuală

Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Tineretului din România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea în Parlament a Legii privind educaţia sexuală, exprimându-şi dezamăgirea faţă de decizia CCR care a stabilit că prevederile privind înlocuirea educaţiei sexuale cu educaţia sanitară sunt constituţionale, infomrează Agerpres.
elevi

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Consiliul Naţional al Elevilor, încercarea decidenţilor de a limita accesul elevilor la educaţie sexuală reprezintă un “act iresponsabil”, având în vedere faptul că România se află “la coada clasamentului” în ceea ce priveşte sănătatea sexuală a tinerilor şi numărul mamelor adolescente.

„Conform datelor INS Tempo, în anul 2018, în România au devenit mame 727 de adolescente cu vârsta sub 15 ani şi 18.753 cu vârsta între 15-19 ani. Dintre mamele adolescente sub 15 ani, 19 sunt la a doua naştere şi una la a treia. Cât ţine de mamele adolescente cu vârsta între 15-19 ani, 3.929 sunt la a doua, 731 la a treia, 72 la a patra, 8 la a cincea şi una la a şasea. Totodată, 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, incidenţă de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din ţările Uniunii Europene în ceea priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei)”, se explică în comunicat, conform Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii