Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

#FondPentruSpitale |
|

Organizaţia Salvați Copiii a lansat Fondul de Urgenţă pentru Spitale, în beneficiul eroilor medici, personal medical, spitale şi pacienţi

Medicii români sunt astăzi în prima linie a luptei contra CoronaVirus. Ei au nevoie de tot sprijinul nostru pentru salva vieți și a-și proteja propria sănătate.
 aboneaza-te
fondpentruspitale

Organizaţia Salvați Copiii a lansat Fondul de Urgenţă pentru Spitale, în beneficiul eroilor medici, personal medical, spitale şi pacienţi. Poți să donezi şi tu aici apăsând un click.

În vremuri mai puțin bune, suntem mai puternici dacă ne susținem și acționăm responsabil în spiritul binelui general, al întregii comunități. Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor primite de la 48 de spitale, Organizația Salvați Copiii a centralizat o nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro. De la lansare fondului, 17 spitale au fost sprijinite cu aparatură medicală, echipamente de protecţie şi cosumabile, achiziţionate din donaţii în valoare de aprox. 400.000 euro de la companii şi persoane fizice.

De este nevoie să donăm?

Medicii români sunt astăzi în prima linie a luptei contra coronavirusului. Ei au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a putea îngriji și salva vieți și pentru a-și proteja propria sănătate. Poți susține întărirea sistemului medical românesc prin contribuții pe BursaBinelui sau în contul special RO43RNCB0071011434790083.

În acest moment spitalele au nevoie de: aparatură medicală, echipamente de protecție pentru protejarea copiilor, medicilor și părinților: măști, mănuși, halate de protecție, ochelari de protecție, dezinfectanți, săpun lichid, prosoape de hârtie etc.

Să donăm împreună pentru fondul de urgență al spitalelor înseamnă să fim alături de eroii din prima linie, chiar și de acasă.

Ce a reușit să facă până în prezent Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvați Copiii a început echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19. În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, organizația a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor, în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Cu cele mai recente donaţii din cadrul Fondului De de Urgenţă pentru Spitale, Salvați Copiii a echipat ventilator de suport respirator, aparat de dezinfectare și echipamente de protecție, Spitalul Clinic de Urgență din Arad și Spitalul de Copii din Brașov, unde situația devenise critică.

Achiziționarea de urgență a materialelor esențiale muncii medicilor în aceste două spitale, în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru pacienți, a necesitat o investiție totală de 186.950 lei.

Astfel:

 

  • La Spitalul de Copii din Brașov, care doar în secția ATI îngrijește anual aproape 3.000 de pacienți, a fost dus un transport vital, constând în halate chirurgicale impermeabile complete, măști și ochelari de protecție, viziere, mănuși, botoși și bonete, fără de care medicii ar fi fost expuși contaminării cu SARS-CoV2, în condițiile în care ei au în grijă cazuri extrem de vulnerabile de nou-născuți prematur sau cu patologii severe.

 

Totodată, Salvați Copiii a dotat unitatea medicală cu un ventilator de suport respirator și cu un aparat dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical/aeromicrofloră. Acesta reduce riscul de transmitere a bolilor infecţioase şi menține în siguranță locaţiile dedicate protecţiei virucide, fungicide, sporicide şi bactericide.

 

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care se confruntă cu o situație agravantă a cazurilor de Covid-19, a primit echipamente de protecție constând în măști, viziere, mănuși, combinezoane, botoși și dezinfectanți.

 

Până în prezent, Salvați Copiii România a echipat peste zece unități medicale, printre care și Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 și zeci de pacienți și-au pierdut viața. Totodată, aparatură medicală indispensabilă a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul Grigore Alexandrescu și Spitalul Universitar de Urgență din București, iar nouă dintre cele zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Bagdasar-Arseni din București au fost reparate și repuse în funcțiune.

 

„Un medic expus contaminării este un risc nu doar pentru el, ci și pentru noi toți ceilalți, iar în contextul acestei pandemii agresive, sistemul medical românesc, și așa slăbit, nu își mai poate permite niciun risc suplimentar.

Fondul de urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii e o garanție că personalul medical poate rămâne în spital, să salveze vieți”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 

Persoanele fizice şi juridice care vor sa ajute pot dona aici sau pe Bursa Binelui aici Pâna acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 336.380 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Libris.ro, GSK, Pfizer, Kimberly-Clark și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 71.414  Europrovine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii