Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Organizația Salvați Copiii începe echiparea urgentă a Maternității Bucur, devenită unitate medicală specială pentru cazurile de Covid-19

În urma solicitărilor urgente primite de la Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate medicală specială pentru cazurile de contaminări cu SARS-CoV 2, Salvați Copiii a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor. Începând de azi, acestea vor fi livrate în tranșe, pe măsură ce vor fi achiziționate.
Salvati Copiii Romania_Maternitatea_Bucur 2

Luni, 23 martie, două incubatoare și un ventilator de suport respirator ajung la Maternitatea Bucur, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan.

Până la finalul săptămânii, o altă tranșă de echipamente medicale vor fi puse la dispoziția medicilor: 25 de kituri de echipamente de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși, bonete și botoșei impermeabili.

Suma totală alocată pentru întărirea capacității Maternității Bucur de a putea îngriji adecvat cazurile de Covid-19 este, până acum, de 45.950 de euro, fonduri oferite de Kaufland România.

Maternitatea Bucur mai are nevoie de:

– 1 izoletă transport nou-născut

– 1 incubator de transport (cu ventilator)

–  4 aparate de aspirație

– 2 laringoscoape tip 0 și 00

– 1 detector de CO2

– 2 ventilatoare

– 3 incubatoare închise

– 4 baloane autogonflabile nou-născuți

– 1 neo-puff

– 10 de măscuțe pentru ventilație pentru prematuri mici și mai mari

– 5 injectomate neonatale

– 3 cardiomonitoare

– 2 pulsoximetre

– 1 aparat analizor gaze (cu analiza procalcitoninei)

– 1 blender aer oxigen

– 3 corturi oxigen

– 1 ecograf

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii