Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Macroeconomie |
|

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică: Economia mondială va crește cu 4,2% anul viitor și va scădea cu 3,7% în 2022

Economia mondială va crește cu 4,2% anul viitor și se va reduce la 3,7% în 2022, după ce a scăzut cu 4,2% în acest an, a declarat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în ultimele sale perspective economice.
Economia mondiala

După ce un al doilea val de infecții a lovit Europa și Statele Unite, forumul politic de la Paris și-a redus previziunile din septembrie, când se aștepta la o contracție globală de 4,5% și o recuperare de 5% în 2021.

„Suntem încă în plină criză, ceea ce înseamnă că politica are încă multe de făcut ”, a declarat economistul șef al OCDE, Laurence Boone, potrivit Aljazeera.

În general, produsul intern brut global va reveni la nivelurile dinaintea crizei până la sfârșitul anului 2021, condus de o redresare puternică în China, a declarat OCDE.

Însă, producția în multe economii este așteptată să rămână cu aproximativ 5% sub nivelurile de dinaintea crizei în 2022.

După ce s-a contractat cu 3,7% anul acesta, economia SUA va crește cu 3,2% în 2021 și 3,5% în 2022.

Economia zonei euro se va contracta cu 7,5% în acest an, multe economii finalizând anul într-o recesiune dublă, după reimpunerea restricțiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii