Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România face apel către Guvern pentru adoptarea unor măsuri în contextul crizei provocate de virusul COVID-19

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România cere adoptarea unor măsuri de către Guvern pentru a-și susține afacerea în timpul crizei provocate de COVID-19.
shutterstock_1637072962

Măsurile luate recent de autoritățile române în vederea prevenirii răspândirii pandemiei COVID-19 au avut efecte imediate în ceea ce privește circulația cetățenilor, modul de viață de zi cu zi, lucru ce a dus inclusiv la scăderea imediată și dramatică a traficului de persoane din centrele comerciale, afectând activitatea retailerilor din centrele comerciale și a altor afaceri bazate pe servicii.

Afacerile private din aceste domenii au fost afecte imediat, cu scăderea vânzărilor până la 100%, lucru ce a dus la imposibilitatea achitării datoriilor companiilor fața de furnizori și a plății salariilor.

Riscul unui colaps economic pentru toată industria de retail este iminent, neexistând, cel puțin temporar, niciun remediu pentru această situație și niciun pachet de măsuri pentru redresarea economică a companiilor din domeniu. Dimpotrivă, situația economică se înrăutățește de la o zi la alta, răspândirea virusului având totodată o curbă de creștere. Ca atare, zeci de mii de angajați sunt în pericol imediat de a-și pierde slujbele, iar mii de firme din domeniu sunt deja în pragul insolvenței, cu efecte în lanț pentru economia românească.

Luând în considerare aceste elemente, retailerii care funcționează în centrele comerciale de tip mall – cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor – vor pune în aplicare următoarele măsuri preventive:

  1. Suspendarea contractelor de închiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgență decretate începând cu data de 16.03.2020;
  2. Suspendarea contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor comerciali din magazinele aflate în centrele comerciale de timp mall pe întreaga durată a stării de urgență decretate începând cu data de 16.03.2020

 

De asemenea, Organizaţia Patronală a Retailerilor din România cer Guvernului adoptarea unor măsuri, necesare printre care și achitarea integrală din fonduri guvernamentale a indemnizației pentru șomajul tehnic (75% din salariu), inclusiv taxele aferente, pentru perioada în care firmele sunt afectate de carantină, starea de urgență sau de alte măsuri cu caracter restrictiv luate de guvern.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii