Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Organizația Mondială a Sănătății: A treia doză de vaccin „nu este un lux” ci o măsură de siguranță pentru cei mai vulnerabili

OMS declara la începutul acestei luni că datele nu indică necesitatea unei a treia doză de vaccin pentru persoanelor deja complet vaccinate și acest lucru ar extinde mai mult diferența dintre țările bogate și cele sărace privind disponibilitatea vaccinurilor.
Doctor,Filling,Syringe,With,Medication,,Closeup.,Vaccination,And,Immunization

Hans Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa: „O a treia doză de vaccin nu este un lux ce este luat de la o persoană care încă așteaptă o primă doză. Este practic o măsură de siguranță pentru cei mai vulnerabili”.

Acesta apreciază că „trebuie să fim un pic atenți, deoarece nu există încă suficiente dovezi în această privință”, dar „tot mai multe studii arată că o a treia doză menține persoanele vulnerabile în siguranță”, transmite Reuters.

Directorul OMS a cerut țărilor europene care au doze de vaccinuri în exces să le împartă cu alte țări, în special cu cele din Europa de Est și Africa.

De asemenea, o creștere a ratelor de transmitere a virusului în Europa în ultimele două săptămâni, combinată cu niveluri scăzute de vaccinare din unele țări, este „profund îngrijorătoare”, a mai spus el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii