Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Organizaţia Internaţională a Muncii: Jumătate din forţa de muncă la nivel global este ameninţată de COVID-19

Aproximativ 1,6 miliarde de oameni, jumătate din forța de muncă la nivel global, au fost afectați de pandemia de coronavirus, arată un raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).
 aboneaza-te
shutterstock_1700844181

OIM  a înregistrat date care arată  „efectul devastator asupra muncitorilor din sectorul informal al economiei (activităţi economice legale, dar ascunse intenţionat autorităţilor) şi milioanelor de întreprinderi la nivel mondial”, potrivit Forbes.com

Organizația a declarat că extinderea măsurilor de distanţare din marile economii ale lumii implică faptul că numărul de ore din al doilea trimestru al anului va fi „mult mai grav afectat decât era estimat iniţial”.

Datele arată că prima lună a crizei a distrus aproximativ 60% din veniturile muncitorilor informali de pe întreg teritoriul planetei. „Pentru milioane de muncitori, lipsa veniturilor înseamnă lipsa mâncării, a siguranţei şi a viitorului”, a declarat Guy Ryder, director general al OIM.

„Fără surse alternative de venit, aceşti muncitori şi familiile lor nu vor avea mijloace prin care să supravieţuiască”, spune OIM, adăugând că guvernele trebuie să facă tot ce este posibil pentru a susţine populaţiile vulnerabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii