FacebookTwitterLinkedIn

Prețul de achiziție al hotelului a fost stabilit la suma de aproximativ 75 de milioane de euro. Achiziția va fi finalizată în lunile următoare, sub rezerva aprobării din partea Oficiului European de Control al Fuziunilor.

Sofitel Budapest Chain Bridge este parte a brandului de lux al AccorHotels, fiind amplasat în centrul Capitalei Ungariei, în apropierea Chain Bridge și a malului Dunării. Acesta dispune de un spa cu piscină și saună, restaurant cu bucătărie deschisă și un bar.

Acest proiect deschide un parteneriat pentru o potențială cooperare în viitor. În conformitate cu strategia de portofoliu a Orbis Hotel Group, scopul tranzacției de vânzare și management al Sofitel Budapest Chain Bridge este acela de a obține finanțare pentru a continua dezvoltarea în regiune și a maximiza rentabilitatea capitalului investit, consolidând creșterea noastră durabilă“, a subliniat Gilles Clavie (foto), președinte și CEO al Orbis Hotel Group.

Ca parte a tranzacției, Starwood Capital Group, printr-un afiliat controlat, va achiziționa hotelul de lux din Budapesta, care va continua să funcționeze sub brandul „Sofitel“, marcă a Orbis. Acesta va putea să funcționeze sub același brand, printr-un acord de management pe termen lung, încheiat pentru o perioadă inițială de 30 de ani. În cadrul acestui acord, Sofitel Budapest Chain Bridge va fi supus unui plan de restaurare și renovare, prin care va fi dotat cu facilități specifice brandului Sofitel.

Suntem încântați de achiziția acestui hotel european iconic pe o piată hotelieră cu o cerere în creștere, cât și de colaborarea cu AccorHotels și Orbis pentru această tranzacție. Cu amplasarea sa de neînlocuit și fluxul de numerar puternic, hotelul are o creștere atractivă și un potențial semnificativ de repoziționare. Asteptăm cu nerăbdare să investim în această proprietate și să folosim expertiza hotelieră a Starwood Capital Group pentru a contribui la creșterea viitoare impreună cu partenerii noștri de la AccorHotels și Orbis“, a declarat Keith Evans, vicepreședinte pentru hotelurile europene la Starwood Capital Group.