FacebookTwitterLinkedIn

Înainte de ședința de Guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat că românii își vor putea face vacanțele în străinătate după ridicarea restricțiilor pe 15 iunie. Aceștia vor putea călătorii în țările în care coeficientul de răspândire a coronavirusului este sub 5, informează Mediafax.

În lista țărilor în care românii își pot plănui vacanțele se înscriu Grecia, Bulgaria, Austria, urmând să fie listate de către Institutul de sănătate publică și restul țărilor care se încadrează în normele impuse de pandemia de coronavirus.

În baza hotărârii Comitetului național al situațiilor de urgență, traficul aerian va putea fi reluat, stabilind legătura între România și aceste țări ce constituie destinații de vacanță pentru mulți români.

Ludovic Orban a declarat : “Am decis să propunem pentru hotărârea de guvern reluarea unor activități și o serie de alte măsuri de relaxare. (…) Toate țările care vor avea un coeficient sub 5 vor intra în măsura de exceptare de la măsura de izolare la domiciliu pentru cetățenii care vin din alte țări. E normal să renunțăm la această măsură de izolare care creează o problemă pentru cetățeni. (…) Dacă sunt români care vor pleca într-un sejur de 7 zile când se întorc nu vor mai fi în izolare.”

Sursă foto: Profimedia