Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Orban, despre nivelul record al euro: Sunt perioade în care există o presiune asupra cursului valutar

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații cu privire la nivelul record al euro atins luni, precizând că există anumite perioade în care apare o presiune asupra cursului de schimb.  
Curs Valutar BNR Forbes

Orban a mai declarat că este convins că Banca Naţională a României va reuşi să menţină o stabilitate a cursului valutar, precizând că tendinţa de creştere a a euro a fost pe un timp de criză, transmite news.ro

Oficialul a reamintit că inflaţia a scăzut sub 3% comparativ cu anii anteriori, când era la 5%.

„Cred că în această perioadă de criză economică a existat o stabilitate a cursului de schimb  leu-euro. Sigur că există anumite perioade în care există o presiune asupra cursului. Aici sunt convins că BNR, care are atribuţii în domeniu, urmăreşte cu mare atenţie fenomenele şi, aşa cum a reuşit şi până acum, va reuşi şi în continuare să menţină o anumită stabilitate a cursului de schimb leu-euro”, a afirmat Ludovic Orban, citat de news.ro.

BNR a anunţat luni un curs de referinţă de 4,8552 lei pentru un euro, în creştere cu 0,12% de la nivelul de 4,8492 consemnat vineri. 

De asemenea, dolarul a urcat cu 0,29%, la 4,1033 lei pe unitate.

Vineri, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,8492 lei pentru un euro, în urcare cu 0,10% de la nivelul de 4,8442 consemnat joi. Dolarul a scăzut cu 0,06%, la 4,0915 lei pe unitate.

Maximul istoric înregistrat de euro în raport cu leul, de 4,8448 lei/euro, a fost atins pe 17 martie 2020. Cursul mediu al BNR pentru euro aferent lunii august 2020 a fost de 4,8372 lei pe unitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii