Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

News |
|

Orban: Programele IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing, IMM Factor vor continua şi în acest an

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul PNL, a declarat joi că programele de creditare cu garanţii de stat - IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing, IMM Factor, adoptate de Guvernul României în 2020, vor continua şi în acest an.
Prime Minister Ludovic Orban announced the end of the state of emergency and the beginning of the state of alert

Fostul premier a anunțat pe contul său de Facebook că programele de creditare cu garanții de stat IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor vor continua şi în acest an şi vor fi deschise pentru noi beneficiari, cel puţin până la 31 decembrie 2021.

“Comisia Europeană a apreciat eficienţa acestor programe la nivelul statelor membre şi a adoptat o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia COVID-19 până la 31 decembrie 2021”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Ludovic Orban a menționat și că a avut o colaborare foarte bună cu Comisia Europeană în ceea ce privește adoptarea unor astfel de mecanise de răspuns imediat la dificultățile economice și financiare provocate de pandemie Covid-19.

“În 2020, Guvernul pe care l-am condus a adoptat mai multe programe de garantare pentru asigurarea accesului la finanţare pentru companii, în contextul crizei provocate de pandemia COVID-19, care au avut un impact substanţial în economie prin salvarea multor afaceri şi a locurilor de muncă asigurate de acestea. Unul dintre aceste programe, IMM Invest, a devenit cel mai de succes program de garantare pentru companii din România prin acordarea a 25.586 de finanţări garantate de stat în 2020, în valoare de peste 15 miliarde de lei, în doar 6 luni de la adoptare”, continuă preşedintele Camerei Deputaţilor.

În plus, Orban asigură antreprenorii și companiile din România că actuala guvernare va folosi și în 2021 toate resursele bugetare disponibile şi mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea creşterii economice.

Vreau să asigur antreprenorii şi companiile din România, care fac eforturi pentru continuarea afacerilor în condiţiile economice dificile provocate de pandemia COVID-19, că vom folosi şi în 2021 toate resursele bugetare disponibile şi mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea creşterii economice pe care o aşteaptă românii”, a mai scris el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii