Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Orban : Modificările Parlamentului întârzie punerea la dispoziție a măștilor pentru cetățeni

Premierul Ludovic Orban a declarat că modificările aduse hotărârii de guvern privind starea de alertă pot determina o întârziere pentru punerea la dispoziție a măștilor de protecție pentru cetățenii vulnerabili.  
shutterstock_Ludovic-Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că modificările aduse hotărârii de guvern privind starea de alertă pot determina o întârziere pentru punerea la dispoziție a măștilor de protecție pentru cetățenii vulnerabili.

„Parlamentul nu avea decât competenţa de a aproba sau de a respinge hotărârea de guvern prin care a fost instituită starea de alertă. (…) Parlamentul a decis să modifice hotărârea şi unele dintre măsurile care au fost cuprinse. Vă dau un exemplu. Parlamentul a schimbat mecanismul pe care l-am gândit noi pentru distribuţia măştilor către persoanele defavorizate care se află sub prevederile legii privind venitul minim garantat. Intenţia noastră era să adoptăm mâine, în şedinţa de guvern, hotărârea şi achiziţia să fie făcută de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care este cel care are competenţa legală să acorde această formă de sprijin către persoanele vulnerabile, urmând ca distribuţia să se facă în termen de trei-patru zile, prin intermediul Poştei Române. Practic, s-a schimbat mecanismul. Distribuţia măştilor se va face prin Ministerul Sănătăţii, care va trebui să aştepte cererile autorităţilor locale pentru distribuirea acestor măşti. E posibil ca schimbarea mecanismului să întârzie ritmul de punere la dispoziţia cetăţenilor vulnerabili a acestor măşti necesare”, a spus Orban, la Realitatea Plus, conform Agerpres.

Conform spuselor premierului, Parlamentul a mai adus o modificare în legea privind starea de alertă conform căreia se introduce acordul din partea angajatului în cazul deplasărilor. O altă modificare a hotărârii de govern făcută de Parlament constă în privarea ministrului Sănătății de competența de a coordona și organiza activitatea spitalelor.

„Sunt spitale Covid care sunt în subordinea autorităţilor locale şi care trebuie să intre în planul de luptă contra Covid, iar la ora actuală ministrul Sănătăţii nu mai poate să coordoneze organizarea şi funcţionarea acestor spitale, nu mai poate să demită directori, nu mai poate să numească directori”, a mai spus Orban, conform Digi 24.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii