FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul se pregătește să introducă o „ordine juridică specială” care îi conferă puterea de a reglementa prin decret și va cere parlamentului să aprobe acest lucru pentru o perioadă de 90 de zile, a anunțat premierul  într-un videoclip postat miercuri pe pagina sa oficială de Facebook.

“Dacă rămânem împreună și respectăm regulile, restricțiile actuale sunt suficiente și nu vor mai fi necesare alte măsuri”, a spus Orban, citat de Reuters.

Premierul a avertizat marți seară că sunt necesare noi măsuri pentru a preveni capacitatea spitalelor până la jumătatea lunii decembrie.

„A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare pentru a asigura continuarea funcționării spitalelor și pentru a proteja persoanele în vârstă”, a spus Orban.

Școlile rămân deschise, precum și toate magazinele și restaurantele, iar jocurile de fotbal vor continua să fie jucate în fața a mii de spectatori la nivel național.

Cei care încalcă regulile privind purtarea măștilor riscă amenzi dure,  iar restaurantele și magazinele vor fi închise de către autorități, dacă este necesar.

Ungaria a raportat marți 3.989 de cazuri noi de coronavirus, număr record, în timp ce și decesele zilnice au ajuns la 84, numărul total ajungând la 1.973. Numărul pacienților tratați în spitale a crescut la 4.767.