Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Orban: Guvernul va creşte pensiile cu 14%

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la Craiova, că Guvernul va adopta o decizie de creştere a pensiilor cu 14%.  
 aboneaza-te
ludovic-orban-palatul-victoria-gov-ro

Orban a subliniat că această majorare a pensiilor a fost “o decizie grea”, însă Guvernul îşi asumă o astfel de măsură şi oferă garanţii privind plata acestor drepturi.

Declarațiile premierului Orban

“Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, deşi repet, eu nu cunosc o altă ţară europeană în care să se fi luat o decizie similară, Guvernul va creştere pensiile şi va creşte pensiile cu un procent consistent, de 14%. 

Este o creştere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanţa, atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. 

Vă readuc aminte că România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor bugetului de stat, bugetului de pensii, bugetului de şomaj şi altor categorii de bugete”, a declarat premierul.

Declarații ale premierului Ludovic Orban după vizita pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1 #LudovicOrban #NicolaeCiuca #VirgilPopescu #IonutStroe

Declarații ale premierului Ludovic Orban după vizita pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1#LudovicOrban #NicolaeCiuca #VirgilPopescu #IonutStroe #DrumulExpresCraiovaPitesti

Publicată de Guvernul României pe Joi, 13 august 2020

Orban a făcut un apel către pensionari subliniind că majorarea cu un procent mai mare de 14% nu poate fi făcută în acest moment. Mai mult decât atât, a explicat că încasările la buget au scăzut cu aproape 30 de miliarde de lei faţă de veniturile prognozate prin Legea bugetului de stat pe 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii