Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Orașul Wuhan se redeschide parțial

Orașul din China, Wuhan, unde a izbucnit pandemia de Coronavirus, s-a redeschis parțial, după mai mult de două luni de carantină, potrivit BBC.
 aboneaza-te
airport china

Oamenilor le este permis să intre în oraș, dar nu să și plece.

Wuhan, capitala provinciei Hubei, a înregistrat peste 50.000 de cazuri de Coronavirus. Cel puțin 3.000 de oameni din Hubei au murit din cauza bolii.

Cazurile de infecatra au scăzut mult, conform rapoartelor oferite de China. Sâmbătă, China a raportat 54 de cazuri noi apărute în ziua precedentă – toate fiind „importate”.

Acum China se luptă să controleze cazurile venite din străinătate. Drept urmare, a anunțat că interzice temporar accesul tuturor vizitatorilor străini, chiar dacă aceștia au vize sau permise de ședere. China le impune, de asemenea, companiilor aeriene chineze, dar și străine, un singur zbor pe săptămână, iar zborurile nu trebuie să fie mai încărcate de 75%.

Cele 11 milioane de locuitori ai orașului au fost separați de restul lumii de la mijlocul lunii ianuarie, lucru care a atât impus blocaje rutiere, cât și restricții drastice ale vieții de zi cu zi.

Drumurile care permit intrarea în oraș s-au redeschis vineri seară, potrivit agenției de știri Reuters, citată de BBC.

Toți cei care sosesc în Wuhan trebuie să arate un cod verde pe o aplicație de pe telefonul pentru a demonstra că sunt sănătoși.

Presa de stat a spus că metroul s-a redeschis sâmbătă și că trenurile vor sosi în toate cele 17 gări ale orașului.

Oficialii spun că restricțiile pentru persoanele care părăsesc orașul vor fi ridicate pe 8 aprilie, când se preconizează că zborurile interne vor fi reluate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii