Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Orașe din centrul Chinei au emis cel mai înalt nivel de avertizare privind inundațiile

Două orașe din provincia centrală Henan din China au emis duminică cele mai mari avertismente de inundații, solicitând autorităților locale să se pregătească pentru ploile torențiale, a raportat televiziunea de stat.
inundatii

Xingyang și Changyuan din Henan, hub-uri de transport pentru China, și-au ridicat nivelurile de alertă privind inundațiile la I de la II, cel mai mare pe scara de alerte a Chinei, avertizând asupra unor posibile prăbușiri ale barajelor și inundații masive, transmite Reuters.

Ploile din această vară adaugă presiune asupra celei de-a doua economii din lume, care se luptă deja cu cazuri de infectări cu tulpina Delta de coronavirus. Precipitațiile au înregistrat o cifră record în Henan luna trecută și au provocat inundații care au ucis deja peste 300 de persoane, suspendând activitatea de producție a fabricilor. Și în acest caz, orașele Xingyang și Changyuan au fost printre cele mai afectate.

Și alte orașe din provincie au anunțat suspendarea activităților școlare, transportului public, fabricilor și afacerilor până luni seara.

De altfel, China a lansat un avertisment la nivel național privind ploile abundente, inclusiv pentru provincia Sichuan din sud-vest și Heilongjiang în nord-est.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii