Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Orange România cumpără Telekom Communications

Hellenic Telecommunications Organization anunţă încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom România Communication, către Orange.  
telekom shutterstock_719314423

Valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro. Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE, scrie Mediafax.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom România Mobile Communications.

În prezent, Telekom Rpmania are o reţea fixă de telecomunicaţîi la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro.

Vânzarea participaţiilor deţinute în Telekom România Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităţilor şi planurilor de creştere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului şi a genera valoare pentru toate părţile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanţa Telekom România şi rămâne pe piaţă prin Telekom România Mobile Communications. Doresc să mulţumesc echipei de management şi angajaţilor Telekom România pentru realizările de până acum. Sunt convins că vor continua să ofere tot ce au mai bun nu doar în perioada următoare, până la finalizarea tranzacţiei, ci şi ulterior. Achiziţia TKR de către Orange România va asigura creştere pe viitor. Aceasta setează premisele consolidării competitivităţii pe piaţă în beneficiul clienţilor şi pe cele ale transformării digitale ale economiei şi societăţii româneşti”, declară Dl. Michael Tsamaz, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al OTE.

Tot în această zi, se încheie mandatul Directorului General al Telekom România Communications şi al Telekom România Mobile Communications, Miroslav Majoroš.
Vladan Pekovic este numit în funcţia de Director General al celor două companii, având misiunea de a asigura o tranziţie până la finalizarea tranzacţiei şi de a continua dezvoltarea operaţiunilor mobile.

Doresc să îi mulţumesc domnului Majoroš pentru contribuţia să valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergenţă şi mentalitate de creştere, acesta a adus o îmbunătăţire solidă a rezultatelor de business. Prin efortul constant şi dedicarea întregii echipe, Telekom România s-a transformat radical şi a devenit o organizaţie mai performantă”, a spus dl. Michael Tsamaz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii