Cautare
, Contributor

Forbes.com

Telecom |
|

Orange România a închiriat 9.200 mp în clădirea Europe House

Victor_Rachita_-_Head_of_Office_Agency_CBRE_Romania.jpg
Orange a decis să îşi păstreze sediul central în Piaţa Victoriei, optând în continuare pentru clădirea Europe House.   CBRE România a intermediat închirierea a 9.200 mp, iar discuţiile au privit renegocierea şi prelungirea contractului, precum şi extinderea spaţiului ocupat în clădirea aflată în patrimoniul fondului austriac de investiţii CA Immo.

Potrivit  CBRE, filiala locală a liderului mondial în servicii imobiliare, această tranzacţie este una dintre cele mai importante pentru piaţa imobiliară din 2012, fiind de peste 7 ori mai mare decât suprafaţa medie tranzacţionată în Bucureşti anul trecut pe segmentul birouri. De asemenea, reprezentanții companiei susțin că discutăm despre cea mai mare tranzacţie de renegociere a anului trecut.

„CBRE a fost implicat în renegocierea termenilor comerciali şi extinderea suprafeţei, menţinându-se astfel gradul de ocupare de 100% al clădirii. Ca tendinţă în 2012, chiriaşii cu planuri de creştere ale căror contracte au ajuns la maturitate şi care au avut posibilitatea de a se extinde în locaţia existentă au preferat să continue colaborarea cu actualul proprietar”, a declarat Victor Răchită, Head of Office Agency, CBRE România.

Înfiinţat în 1987, CA Immo are ca obiect de activitate dezvoltarea şi achiziţia de proprietăţi comerciale, în special birouri, în Austria, Germania şi Europa de Est. Valoarea totală a patrimoniului este de aproximativ 5,4 miliarde de Euro, compania fiind listată la Bursa de Valori Viena.

În România, CA Immo deţine un portofoliu a cărui valoare de piaţă estimată este de cca 420 milioane de Euro, însemnând 8% din patrimoniul total al companiei. Portofoliul local este reprezentat de active imobiliare ce însumează o suprafaţă totală inchiriabilă de 330.000 mp (Opera Center, Europe House, Bucharest Business Park, Riverplace, Europolis Park Bucharest, Retail Park Sibiu).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii