FacebookTwitterLinkedIn

Lansarea oficiala a servigiului LTE în cadrul companiei telecom a avut loc la finele anului trecut. Serviciului de internet 4G putea fi folosit doar pe modemuri și tablete.

Telefoanele din oferta Orange compatibile cu tehnologia 4G sunt LG Optimus G, Nokia Lumia 920, Sony Xperia Z și, în curând, HTC One și Samsung Galaxy S IV. Aceste modele sunt totodată compatibile și cu tehnologia HD Voice.

Serviciul de internet mobil 4G de la Orange este disponibil în centrul și nordul Bucureștiului, în zona metropolitană din nordul capitalei, în stațiunile de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov. Vitezele 4G în rețeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download și 37,5 Mbps pentru upload, ținând cont de resursele de spectru disponibile.

In prezent, drepturile de utilizare pentru servicii de comunicatii de generatia a patra sunt detinute de trei operatori – Orange Romania, VodafoneRomania si Cosmote Romania.

Standardul LTE (Long Term Evolution), sau 4G, cum mai este numit, este de fapt o evolutie a actualei tehnologii UMTS, folosita la scara larga pentru implementarea de retele 3G. Principala caracteristica a acestui standard viteza de transfer va creste pana la 100Mb/s download si 50Mb/s upload, la o latenta mai mica de 10 milisecunde.