FacebookTwitterLinkedIn

Orange România poate oferi servicii de comunicații fixe prin fibră optică inclusiv transmisii de date și televiziune pentru un potențial total de 2,4 milioane de abonați, ca urmare a acordului de partajare a rețelei cu Telekom România, în vreme ce serviciile de distribuție TV prin satelit acoperă toată piața, notează Media Expres.

Compania a raportat și un interes crescut al utilizatorilor de a accesa conţinut video de pe orice dispozitiv, cu un număr mediu lunar de utilizatori activi ai serviciului Orange TV Go în creștere cu 22% în prima jumătatea a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, creștere pusă pe seama ofertelor noi ce facilitează accesul la o gamă extinsă de filme, emisiuni și seriale.

La finalul lunii iunie 3,6 milioane de clienţi foloseau serviciile Orange 4G, în creștere cu peste 35% comparativ cu aceeași perioadă din 2017. Consumul de date mobile a înregistrat o evoluție pozitivă de peste 80% comparativ cu T2 2017. La finalul lunii iunie, rețeaua Orange 4G acoperea 95.1% din populaţia ţării. În plus, procesul de dezvoltare a rețelei 4G+ a continuat, astfel încât clienții din 139 de orașe puteau experimenta viteze 4G+ de până la 500 Mbps.

CITEȘTE: CU DRAG! 

În intervalul 1 iunie -16 iulie, clienții Orange din comuna Florești, Cluj, au putut experimenta, în premieră europeană, prima rețea 5G multi-vendor de tip acces radio la punct fix (Fixed Wireless Access- FWA), ce oferă o performanţă similară conexiunii prin fibră optică.

În intervalul aprilie-iunie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 275 milioane de euro, în creștere cu 3.4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea a fost susținută, în principal, de evoluția pozitivă a segmentului de abonați ai serviciilor mobile, a serviciilor fix-mobil și a vânzărilor de echipamente.

La 30 iunie 2018, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.537.000 de clienți.