FacebookTwitterLinkedIn

Serviciul DTH include 100 de televiziuni retransmise dintre care 26 HD – cea mai mare ofertă în acest format de pe piața din România – și folosește un receptor de satelit Samsung, o antenă dreptunghiulară Dishstone și criptare Viacces.

Serviciul OTT este accesibil clienților Orange sau celor Orange TV la adresa tv.orange.ro și include doar 20 de televiziuni.

Cele două servicii nu sunt condiționate de existența unui abonament Orange dar abonații companiei obțin 20% reducere la abonament pentru o cartelă de mobil în uz și 30% pentru două sau mai multe cartele folosite.  

Grila de programe este împărțită în trei pachete denumite Local HD, World HD și Universe HD care însumează 95 de televiziuni la care se adaugă un pachet destinat adulților de cinci televiziuni.

Pentru detalii referitoare la prețuri vedeți vedea mai jos:

Conferința de presă de lansare s-a desfășurat marți, 11 iunie, la Hotel Radisson Blu din București, și i-a reunit printre alții pe directori ai companiei de sateliți SES / Astra, ai furnizorului de servicii Globe Cast și ai Samsung România, implicate în producția și furnizarea Orange TV, considerat „cel mai așteptat serviciu Orange al anului”.

Jean-Francois Fallacher, CEO al companiei Orange România, a declarat: „Astăzi, Orange România este pregătită să ofere servicii de televiziune de înaltă calitate şi propune clienţilor români pachete foarte atractive. Orange TV înseamnă cel mai mare număr de canale TV HD, cel mai puternic semnal de satelit, cea mai bună acoperire, asistenţă dedicată pentru clienţi, acces pe mai multe tipuri de ecrane, o antenă eficientă de dimensiuni mai mici şi alte funcţii remarcabile cu ajutorul cărora vom putea oferi o experienţă TV uimitoare. Toate acestea au fost posibile datorită expertizei Grupului Orange şi parteneriatelor durabile pe care le-am încheiat cu companii de renume mondial din industria TV.”

Philippe Fort, Director de Operaţiuni al GlobeCast, a declarat: „Birourile noastre din întreaga lume au colaborat pentru a oferi o soluţie tehnică completă către Orange România, începând cu recepţia canalelor din Bucureşti şi terminând cu transferul către partenerul nostru SES pentru legătura cu satelitul. Suntem mândri de rezultat şi vom continua să asigurăm un serviciu de înaltă calitate pe platformă, oferind astfel telespectatorilor o experienţă de înaltă calitate.”

Ferdinand Kayser, Director Comercial al SES, a spus: „Operatorii de telecomunicații investesc tot mai mult în distribuția de conținut, pentru a-și completa serviciile actuale. Acest acord evidențiază importanța crescândă a sateliților ca infrastructură pentru serviciile de televiziune liniară din pachetele oferite de operatorii de telecomunicații. Dincolo de avantajul de neegalat al ariei de acoperire, satelitul oferă o structură de costuri fixă, necondiţionată de numărul de locuinţe care beneficiază de serviciul TV. Suntem încântaţi că Orange România a hotărât să îşi lanseze noul serviciu prin intermediul ASTRA. Astfel, SES îşi confirmă rolul de lider în Europa Centrală şi de Est, iar poziţia orbitală 31,5 grade est devine un nou punct de reper pentru această regiune.”