FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, reprezentanții companiei au demarat deja unele discuții cu ByteDance, proprietarul chinez al reţelei de socializare TikTok, informează cotidianul Financial Times, preluat de Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit FT, care citează surse din apropierea acestui dosar, Oracle lucrează cu o serie de investitori americani care au deja participaţii la ByteDance, precum General Atlantic şi Sequoia Capital.

La începutul acestei luni, Reuters a informat că Twitter a contactat ByteDance pentru a-şi exprima interesul în preluarea operaţiunilor din SUA ale reţelei TikTok, în timp ce gigantul Microsoft este în continuare considerat favorit pentru încheierea unui acord.

Financial Times a precizat luni că Microsoft este interesat şi de activităţile TikTok din alte ţări, în special din India şi Europa. Însă ByteDance se opune ideii de a-şi vinde orice active dincolo de cele din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, susţine Financial Times.

Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite.