Cautare
, Contributor

Travel |
|

Ora 5 după-amiaza la Londra

Pentru mine, Londra este, în primul rând, despre ceai. În toate formele lui. Fie că e ritualul elaborat al orei 5 după-amiaza, fie că trec doar pe la Fortnum & Mason să mă aprovizionez cu Earl Grey sau Afternoon Blend sau, după o vizită la Highgate, mă delectez cu scones și „a cuppa“ la o mică ceainărie de orășel englezesc.
RFH Brown's Hotel - The English Tea Room 0033 AH Sep 16

De când eram foarte mică, îmi plăcea să beau ceai – așa, comunist, cum era pe atunci, cu tone de zahăr și neapărat cu biscuiți populari înmuiați în cană.

Am mai crescut, dar pasiunea pentru ceai mi-a rămas, ba chiar a crescut și ea cu mine, iar acum constatat că i-am transmis-o și fiului meu, care adesea cere o ceașcă cu ceai.

Nu e astfel de mirare că, de fiecare dată când merg la Londra, neapărat caut locuri în care să beau ceai bun și să  respir, să mă gândesc.

Ceaiul meu preferat pentru ora 5 rămâne la hotelul Brown’s, o adevărată instituție londoneză, care datează din 1837 și care a găzduit oaspeți celebri precum regina Victoria și Winston Churchill. Situate într-o zonă foarte posh a capitalei, e un loc extraordinar de elegant, dar așa cum îmi place mie, adică reținut și subtil.

The English Tea Room servește cel mai bun ceai de la ora 5 după părerea mea, cu multe minisandviciuri cu salată de ou, castraveți și șuncă (conform tradiției britanice în domeniu), dar și multe soiuri de prăjituri de care nu mă prea ating deoarece sunt prea ocupată să mă bucur de celebrele scones, cu gem și clotted cream.

Eu aleg de fiecare dată Traditional English Afternoon Tea, dar există și varianta Detox, pentru persoanele care își doresc ceva mai ușor. Eu sunt fericită să îmi sorb ceaiul – cel mai bun Earl Grey pe care l-am savurat vreodată – și să privesc, discret, în jur, nobili excentrici, doamne cu avere subtilă sau, dimpotrivă, scăldate în bijuterii, afaceriști angajați în discuții serioase sau americani care arată și se comportă clueless – pe toți i-am văzut și m-am bucurat să îi observ și să încerc să ghicesc câte ceva despre ei.

Citește și Amsterdam, lumină și fum

Foarte bun este și ceaiul de la hotelul Number Sixteen, tot într-o zonă elegantă, dar mult mai liniștită – Kensington. Aici au încercat și o componentă mai… marină, cu salată de crab și sandviciuri cu somon afumat, dar eu rămân fidelă tradiției, cu ouă, carne și castraveți. Merită să rezervați un loc aici pentru grădina interioară, denumită L’Orangerie, o oază în mijlocul unei metropole adesea înnebunitoare, unde veți face cunoștință cu peștii din miniiaz, extrem de prietenoși și pofticioși.

Îmi mai place și ceaiul de la Fortnum & Mason, un loc aflat în al meu Top 3 personal pentru Londra. Singurul dezavantaj este aglomerația din ce în ce mai mare, astfel că de obicei se poate aștepta destul de mult. În ultima vreme, prefer, pur și simplu, să mă bucur de acest magazin absolut minunat și să mă aprovizionez cu Earl Grey și cu celebrii lor biscuiți pentru acasă. Ca să am și la mine, în Cotroceni, un colțișor de bucurie englezească.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii