FacebookTwitterLinkedIn

Lansat acum zece ani, Cosmopolis, unul dintre primele ansambluri rezidențiale din România de tip mini oraș, a ajuns la 6.700 de rezidenți.

„În 2009, anul în care am început livrarea primelor unități, aveam puțin peste 700 de rezidenți, iar acum am ajuns la mii de locuitori, majoritatea familii cu unul sau doi copii, și tineri profesioniști, la început de carieră. Anul acesta am construit încă 45.900 de metri pătrați de suprafaţă rezidenţială și estimăm că vom vinde peste 540 de unități locative. Am investit chiar și în perioada de recesiune, atunci când multe industrii au avut de suferit, cu multe sacrificii, însă am găsit soluțiile financiare”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Development, dezvoltatorul cu origini turcești al proiectului.

În cei zece ani, Cosmopolis a atras investiții de 280 de milioane euro. În prezent, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 821.000 de metri pătrați, având finalizate peste 2.840 de apartamente și vile.

Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi, precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

Facilitățile oferite rezidenților includ două grădinițe, o școală primară, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, 24 de piscine exterioare, terenuri de baschet, fotbal și tenis, mai multe terenuri de joacă pentru copii și o sală de fitness. De asemenea, rezidenții au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă permanent, din 30 în 30 de minute.

Începând cu finalul anului trecut, Cosmopolis are propriul strip mall. Cu o suprafață închiriabilă de 4.000e metri pătrați, acesta dispune de supermarket, farmacie, restaurante, cafenele, cofetării, fast-food, brutărie, curățătorie, petshop și clinică veterinară, salon de înfrumusețare și ATM.

Următoarea investiție din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generație și o piscină interioară, instructori și personal dedicat antrenamentelor individuale, dar și de grup”, a mai spus Buyukhanli.

Managerul și agentul exclusiv Cosmopolis este Coldwell Banker România, care este manager și agent exclusiv pentru peste 15 proiecte rezidențiale din București și din țară. Compania a vândut în 2016, direct de la dezvoltator, peste 1.500 de locuințe noi în București și zonele limitrofe.