FacebookTwitterLinkedIn

De la începutul acestui an s-au vândut 125 de locuințe în Cosmopolis,  dintre care 49 au fost achiziționate de un investitor, într-o tranzacție cu o valoare de peste două milioane de euro. “Atragerea unui investitor este un eveniment chiar rar în piața de astăzi, fapt care denotă încrederea de care beneficiază proiectul. Investitorul este din Turcia și a cumpărat apartamentele cu scopul de a le închiria pe o perioadă de minimum trei – cinci ani”, spune Ahmet Buyukhanli, președinte și acționar majoritar al Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului. “Inițial ne planificasem ca în acest an să construim doar 150 de unități, dar vânzarile bune înregistrate în ultimele luni ne-au determinat să construim mai multe, vor fi în total 250 de locuințe. Investițiile în Cosmopolis se vor ridica în acest an la șapte milioane de euro, urmând ca proiectul să aibă la finalul anului aproximativ 1.300 de locuințe.”

O altă noutate legată de Cosmopolis este posibilitatea închirierii unei locuințe în cadrul proiectului. Astfel, un apartament cu două camere poate fi închiriat pentru 300-350 de euro pe lună în timp ce chiria lunară a unui apartament cu trei camere este cuprinsă între 400 și 450 de euro.

„Cumpărătorii sunt de regulă persoane tinere care ocupă poziții middle în multinaționale, o bună parte dintre aceștia lucrând în clădirile de birouri din nordul Capitalei. Cum zona Barbu Văcărescu continuă să fie un pol al investițiilor pe segmentul de birouri iar clădirile din zona Pipera-Tunari atrag tot mai mulți chiriași, Cosmopolis reprezintă o opțiune atractivă pentru angajații companiilor care își au birourile în zona de nord. Avem în vedere conceperea unor pachete destinate acestor companii”, a declarat Andrei Sarbu, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi și experimentați dezvoltatori imobiliari din Turcia tinând cont că activitatea în sectorul de construcții a început în 1956. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent în Istanbul un proiect rezidențial, Barbaros Besiktas, cu 30 de etaje și o suprafață construită de 40.000 de metri pătrați.

Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnat agent exclusiv al proiectului la începutul acestui an.