Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Optical Network a înregistrat o creștere de 36% în 2015

Optical Network, unul dintre principalii jucători ai pieței de optică medicală din România și operatorul lanțului de magazine Optiblu, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 38 de  milioane lei, în creștere cu 36% față de anul precedent.
raluca cimpianu optiblu

Creșterea afacerilor a fost determinată atât de contribuția diviziei de retail (33%), cât și de divizia de distribuție (43).

Rezultatele obținute sunt datorate mai multor acțiuni de creștere a performanței firmei, precum investiții în capital uman, investiții în modernizarea și extinderea platformelor de gestiune a datelor și informatizarea forței de vânzări, în programe de marketing și comunicare și, nu în ultimul rând, în deschiderea de magazine noi. Cea mai recentă deschidere a unui nou magazin în cadrul rețelei Optiblu a avut loc în decembrie 2015, la Craiova.

Pentru 2016 compania își propune un buget de investiții de peste 10 milioane de lei, orientat către expansiunea diviziei de retail – deschiderea de noi magazine și modernizarea unora dintre cele existente. De asemenea, Optical Network are prevăzute noi programe de instruire a personalului medical, prin care vor să ofere angajaților cursuri de perfecționare, atât în țară, cât și în străinătate, cu privire la tehnicile de diagnosticare și tratament. Pentru divizia de distribuție, compania va acorda bugete însemnate de investiții în dezvoltarea softurilor de gestiune a vânzărilor, în dezvoltarea capacităților logistice, precum și în extinderea capacităților de vânzare în mediul online.

„Obiectivul principal al companiei pentru 2016 va fi continuarea  creșterii cu ritm accelerat.  Ne propunem atingerea unui  volum total de vânzări de 50 milioane lei, însemnând  continuarea ritmului de creștere a  afacerii cu peste 30 %,  comparativ cu anul precedent”, a declarat Raluca Cimpianu, director executiv  Optical Network.

Divizia de retail a Optical Network operează peste 30 de magazine în București și mari orașe din țară. De asemenea, compania deține o importantă divizie de distribuție autorizată să comercializeze mărci consacrate de rame vedere si ochelari soare, precum: Hugo Boss, MaxMara, Missoni, Moschino, Tommy Hilfiger, Carrera, Polaroid, Converse, Cacharel, Pepe Jeans, Replay, Diesel, Pierre Cardin, Benneton, Ocean, Montini, Oliver, Life si altele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii