Cautare
, Contributor

Natalia Berezovskaia Designer de interior, tânără ambiţioasă care aduce culoare în casele oamenilor, creează spaţii confortabile și îi face pe oameni fericiţi!

Design |
|

Opt plante care vor aduce energie pozitivă în casa ta

Știați că unele plante nu doar ne decorează locuința, ci purifică aerul, au efecte terapeutice, calmează și vă inspiră pentru a duce o viață mai fericită? Haideți să aflați care sunt acestea. 
 aboneaza-te
Natalia Berezovskaia_new contributors

Cactușii

Au proprietăți bactericide puternice și sunt capabili să vă protejeze de radiațiile electromagnetice. Specialiștii au constatat că aceste plante absorb aceste radiații, de aceea sfatul lor este să le așezați lângă computerul pe care lucrați. Iar un exercițiu benefic pentru ochi este să mutați punctul de privire de pe ecran către un alt obiect de lângă (faceți câte 20 de repetări la fiecare una-două ore de lucru). Apropo, pentru acest exercițiu, vă puteți folosi de cactuși.

 Levănțica

Alternativa calmantelor este să creșteți în casă această plantă miraculoasă. Levănțica a tratat din vremuri străvechi insomnia și migrenele, iar medicii moderni confirmă că mirosul său ameliorează stresul. Amplasați un ghiveci și în dormitor pentru un somn mai odihnitor.

 Aloe vera

Aloea purifică aerul și îl îmbogățește cu vitamine. În plus, puteți conta întotdeauna pe această plantă, care va deveni, cu siguranță, prietenul vostru credincios. Indiferent dacă e o răceală, o durere de dinți sau o arsură, aloea vă va ajuta. Nu uitați totuși că această plantă nu iubește frigul, de aceea evitați să o amplasați lângă un geam rece sau pe balconul neîncălzit pe timp de iarnă.

 Iasomia

Iasomia provine din țările tropicale, crește în Hawaii și Indonezia, dar se poate planta și în zonele mai friguroase, de aceea o întâlnim atât de des și în curțile oamenilor de la noi din țară. Pe lângă faptul că iasomia ne amintește de locuri exotice care merită vizitate, se spune că este o plantă romantică, datorită aromei. Se poate consuma sub formă de ceai, care are proprietăți antioxidante și totodată accelerează metabolismul. Dar nu uitați că iasomia are un conținut moderat de cofeină, de aceea nu se recomandă a fi consumată seara înainte de culcare.

 Iedera

Această plantă nu înflorește și nu miroase, dar are alte proprietăți benefice – absoarbe dioxidul de carbon, sărurile din metale grele, toxinele și formaldehida din aer. Adică, să ții iederă în casă nu este doar plăcut, ci și sănătos.

 Orhideea

Orhideele simbolizează relația dintre un bărbat și o femeie, mirosul lor este considerat un afrodiziac puternic, astfel că această floare nu doar că aduce lucruri pozitive în viață, ba chiar o poate revoluționa radical. Orhideele roșii au încă o proprietate magică – dau curaj, te pot ajuta să găsești ieșirea dintr-o situație dificilă. Du-le la tine acasă – și nu te teme de nimic.

 Rozmarinul

Una din cele mai minunate plante – rozmarinul. Acesta nu adaugă doar o aromă plăcută diverselor feluri de mâncare, dar are și proprietăți terapeutice. De exemplu, infuzia din rozmarin ajută în lupta împotriva rinitei cronice și a anginei. Iar aroma sa prelungește tinerețea, elimină visele rele (în Antichitate, crenguţele de rozmarin erau aşezate sub pernă pentru a alunga coşmarurile) și îți redă buna dispoziție.

 Busuiocul

Mirosul și aroma sa (dar și gustul, pentru că acesta este un condiment culinar faimos) întăresc imunitatea, îmbunătățesc memoria și sporesc libidoul. Pe scurt, crește vitalitatea. Nu este de mirare că busuiocul, datorită proprietăților sale deosebite, este apreciat în diverse culturi din întreaga lume – în India este considerat o plantă sacră, iar la noi, creștinii, aceasta se folosește pentru atragerea protecției divine și alungarea spiritului rău.

 Indiferent de anotimp, aceste plante o să vă aducă mereu bucurie în viața și casele voastre. Aveți grijă de ele și sigur veți primi răsplata în cel mai scurt timp! Fiți fericiți!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii