FacebookTwitterLinkedIn

Cum să faci față stresului:

1. Fă sport

Chiar dacă sună a clișeu, 10 minute de mișcare sunt de ajuns pentru eliberarea unui neurotransmițător care reduce stresul. Chiar dacă n-ai timp de sport în timpul săptămânii, alocă-ți câteva ore în weekend. Sportul contribuie, de asemenea, la  creșterea creativității.

2. Nu te concentra prea mult pe treburile casnice

Nu lăsa ca plata unei facturi sau drumul până la piață să îți acapereze tot timpul liber, pentru că astfel nu vei mai avea timp să te relaxezi și vei simți că muncești încontinuu. Încearcă să te ocupi de astfel de activități în timpul săptămânii, și nu în weekend.

3. Deconectează-te

Deconectarea este cel mai important pas pentru reducerea stresului. Dacă îți verifici constant e-mail-urile și apelurile, nu te vei putea relaxa cu adevărat. Încearcă să îți aloci anumite ore în weekend pentru a răspunde mesajelor urgente, fără să îți sacrifici, însă, timpul liber.

4. Urmează-ți hobby-urile

Alocarea timpului pentru pasiunile tale este o modalitate excelentă pentru a scăpa de stres și pentru a te dezvolta. Activități precum cititul, scrisul sau pictura îți stimulează gândirea și îți reîncarcă bateriile pentru săptămâna următoare.

5. Petrece timp cu familia

Petrecerea timpului cu familia este esențială dacă dorești să îți reîncarci bateriile și să te relaxezi. Mergi cu copiii în parc, la film sau vizitează-ți părinții mai des.

6. Programează mini-aventuri

Cumpără bilete la un concert sau la o piesă de teatru sau fă rezervări la restaurantul nou-deschis. Planifică o excursie de weekend cu întreaga familie, îți va produce o stare de bine.

7. Trezește-te în fiecare zi la aceeași oră

Chiar dacă este tentant să recuperezi orele de somn în weekend, studiile arată că ritmul tău biologic are de suferit dacă uneori dormi prea mult. Câteva ore în plus de somn în weekend te vor face să te simți la fel de obosit și astfel vei fi mai puțin productiv luni. Dacă ai nevoie să recuperezi câteva ore de somn, mergi la culcare mai devreme.

8. Pregătește-te pentru săptămâna următoare

Weekend-ul este potrivit pentru a-ți aloca câteva momente planificării săptămânii următoare. Peste 30 de minute de planificare îți pot crește semnificativ productivitatea și pot reduce nivelul de stres. Este mai ușor să faci față unei noi săptămâni atunci când ai un deja un plan.

Traducere și adaptare Forbes.com.