Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Opt militari români, răniţi după ce au fost prinşi într-un atac cu maşină capcană în Afganistan

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, în Afganistan, după ce au fost prinşi într-un atac cu maşină capcană, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), informează Mediafax.
 aboneaza-te
Romania in Afganistan

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei «Vulturii Carpaţilor» din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9:00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)”, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost transportaţi la spitalul militar din Kandahar, fiind în stare stabilă.

Numele lor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor, mai precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Reprezentanţii MApN au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că atacul cu maşina capcană în care au fost răniţi militarii români nu are legătură cu dublul atentat care a avut loc în zona Shashdarak din centrul Kabulului, în urmă căruia cel puţin 25 de oameni au murit, inclusiv şase jurnalişti.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Aceştia execută, în teatru, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii