Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Opoziția democratică din Belarus va primi Premiul Saharov 2020 din partea Parlamentului European

Premiul Saharov 2020 pentru libertatea de gândire va fi acordat Opoziției democratice din Belarus în cadrul unei ceremonii organízate miercuri, la ora 13:00 (ora României).
The European Parliament’s conference of Presidents selected the democratic opposition in Belarus as laureate of the Sakharov Prize 2020

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este acordat anual de Parlamentul European. Premiul a fost înființat în 1988 pentru a aduce un omagiu persoanelor și organizațiilor care apără drepturile omului și libertățile fundamentale.

Opoziția din Belarus, ai cărei numeroşi reprezentanţi fie sunt în închisoare, fie au fost nevoiţi să fugă din ţară în urma protestelor din acest an împotriva președintelui autoritar Aleksandr Lukașenko, va fi reprezentată la ceremonie de câțiva laureați, inclusiv liderul opoziției Svetlana Tihanovskaia. Aceștia vor primi premiul de la Președintele PE David Sassoli, într-o ceremonie organizată în sala de plen, miercuri, 16 decembrie, la ora 13:00 (ora României).

Președintele David Sassoli, Svetlana Tihanovskaia şi Veranika Tsapkala (una dintre laureate) urmează să susţină o conferinţă de presă imediat după ceremonia de acordare a premiului, începând cu ora 13:40 (ora României), în sala de presă Anna Politkovskaya.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii