FacebookTwitterLinkedIn

Compania Ryanair a încheiat un parteneriat pe cinci ani cu Aeroportul Internaţional “Transilvania” din Târgu Mureş, ce se va concretiza prin introducerea, din luna aprilie, a două noi rute,către Bruxelles şi Pisa, cu o frecvenţă de câte două zboruri pe săptămână. Primele curse vor avea loc din 30 aprilie, respectiv 2 mai, preţul fiind de 28 de euro.

Potrivit reprezentantului companiei, Kate Sherry, aceste două noi curse urmează să aducă anual Aeroportului din Târgu Mureş peste 30.000 de pasageri.

Ea a precizat că Ryanair, singura companie aeriană ultra-low cost din Europa, mai operează în România doar la Constanţa, iar din luna aprilie va lansa noile rute de la Aeroportul Internaţional “Transilvania” din Târgu Mureş.

Targetul companiei este de 80.000 de pasageri anual în România, din care 30.000 de la Târgu Mureş.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional “Transilvania” din Târgu Mureş şi ai Consiliului Judeţean Mureş, parteneriatul strategic cu Ryanair, încheiat pe o perioadă de cinci ani, doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor pasagerilor din regiunea deservită şi să susţină totodată dezvoltarea acesteia.

“Cel mai mare operator ultra low-cost ne consideră partener strategic. Acest parteneriat este un pas mic pentru Aeroportul «Transilvania», însă este un pas uriaş pentru dezvoltarea întregii regiuni deservite de Aeroportul din Târgu Mureş”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului, Peti Andras.

Compania aeriană irlandeză Ryanair operează peste 1.500 de zboruri pe zi, de la 53 de baze, pe 1.500 de rute din 28 de ţări, conectând astfel peste 168 de destinaţii. Ryanair operează cu o flotă de peste 290 de aeronave Boeing 737-800, are o echipă formată din peste 8.500 de oameni şi a deservit anul trecut peste 80 de milioane de pasageri.