FacebookTwitterLinkedIn

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), unul dintre principalii jucători de pe piaţa de insolvenţă din România,a prezentat planurile de reorganizare a societăţilor Staff Collection şi Corssa,  pentru o perioadă de trei ani. În primul an este prevăzută fuziunea prin absorbţie a celor două societăţi, astfel încât Corssa SRL va fi preluată prin fuziune de Staff Collection SRL. “Planul prevede rambursarea integrală a creanţelor garantate salariale şi bugetare în următorii trei ani”, a declarat Adrian Lotrean, unul dintre partenerii Casei de Insolvenţă Transilvania.

În cazul Staff Collection SRL, planul a fost votat de patru categorii de creditori (garantaţi, salariaţi, bugetari şi chirografari privilegiaţi) dintr-un total de cinci categorii, iar în cazul Corssa SRL de toate cele cinci categorii de creditori, potrivit comunicatului transmis de CITR.

La începutul anului 2012, Tribunalul Bucureşti a numit Casa de Insolvenţă Transilvania administrator judiciar pentru Staff Collection şi Corssa. Principalii creditori ai House of Art sunt Banca Transilvania, BT Leasing, Piraeus Bank, ERB Leasing şi ANAF.

După aprobarea planurilor de reorganizare, urmează confirmarea acestora de către judecătorul sindic, pentru a putea fi apoi implementate. “Obiectivul procesului de reorganizare este continuarea activităţii comerciale a Staff Collection şi Corssa pe piaţa românească într-un mod solid şi sustenabil”, mai aratăsursa citată.

 La nivelul anului 2011, Staff Collection a consemnat o cifră de afaceri de 59,8 milioane de lei, iar Corssa de 43,7 milioane de lei.