FacebookTwitterLinkedIn

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

„Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu, ce reunește pe scena Sălii Polivalente soliști de prim rang, orchestră live, momente de balet clasic și modern și coruri de copii din toată țara. Publicul va avea ocazia să vadă momente deosebite pregătite de artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii, alături de invitații speciali ai acestei ediții.

La edițiile trecute au încântat publicul Felicia Filip și IRIS, Mario Hossen, Monica Petrică și Răzvan Mazilu, Iordache Basalic, Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, Laura Bretan, Mihai Mălaimare și Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonică București, Corurile Cantus Mundi București, Școala de Balet „Jaqueline”, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS București, Soliștii și Baletul Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru spectacolul „Poveste de Crăciun” sunt puse în vânzare în rețeaua bilete.ro.

Pe 27 și 28 octombrie, Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe micii spectatori la „Noaptea Vrăjitoarelor”, o serie de spectacole itinerante ce cuprind, în total, 36 de tururi în culisele teatrului, presărate cu o mulțime de surprize și momente artistice susținute de artiștii OCC. În cele două zile, de la ora 19:00 până la miezul nopții, copiii vor putea face cunoștință cu vrăjitoarele și cu alte personaje negative din poveștile Operei Comice. Până acum au fost rezervate peste 900 de bilete din cele 1080 scoase la vânzare, iar ultimele 100 de bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Tot pe 27 și 28 octombrie, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit celor mici o nouă surpriză: Caravana cu Jocuri, într-un nou spațiu și cu o nouă denumire. „Games Room” – Camera cu Jocuri – adăpostește „Jocurile OCC” și are ușa deschisă pentru toți copiii și familiile lor în fiecare sâmbătă, între orele 11:00 – 16:00. La spectacolul „Noaptea Vrăjitoarelor”, pe 27 și 28 octombrie, Camera cu Jocuri îi va aștepta, în Sala UnderGrant, pe copii, părinți și bunici cu jocuri pentru toate vârstele, care, la plecare, pot fi cumpărate de la Magazinul OCC din foaier.