Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

ONU: Consiliul pentru Drepturile Omului se reunește miercuri

Consiliul pentru Drepturile Omului se va reuni într-o dezbatere de urgență miercuri pentru a discuta cu privire la problemele actuale, precum rasism și violențele forțelor de poliție după moartea lui George Floyd.
ONU

Consiliul pentru Drepturile Omului se va reuni într-o dezbatere de urgență miercuri pentru a discuta cu privire la problemele actuale, precum rasism și violențele forțelor de poliție după moartea lui George Floyd, informează AFP, citat de Agerpres.

Cele 47 state membre ale ONU au adoptat această decizie în unanimitate cu ocazia reluării a celei de-a 43-a sesiune a Consiliului la Geneva, care fusese întreruptă la mijlocul lui martie de pandemia de coronavirus.  Preşedinta Consiliului, Elisabeth Tichy-Fisslberger, a anunţat că reuniunea va avea loc miercuri, de la ora locală 15:00.

Dieudonné Désiré Sougouri, ambasadorul din Burkina Faso, solicitase vineri organizarea unei dezbateri cu privire la “încălcările actuale de inspiraţie rasială ale drepturilor omului, la rasismul sistematic, brutalitatea poliţiei şi violenţa împotriva manifestaţiilor paşnice”.

Ședința se va convoca miercuri după ce familia lui George Floyd, familiile altor victime ale violenţelor de poliţie şi peste 600 de ONG-uri au trimis o sesizare la Consiliul pentru Drepturile Omului pentru a trata problema rasismului și brutalității polițienești. Dezbaterea de urgenţă care va avea loc miercuri va fi a cincea de la crearea Consiliului în 2006.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii