Cautare
, Contributor

Analize |
|

ONU: Anual se risipesc aproape un miliard de tone de alimente

Un studiu publicat de Organizația Națiunilor Unite relevă faptul că o cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziția consumatorilor în 2019 a ajuns la coșurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor și restaurantelor.
Woman,Throwing,Garbage,Into,Trash,Bin

„O perioada îndelungată de timp se presupunea că risipa de alimente la nivelul gospodăriilor este o problemă importantă doar în țările dezvoltate. Odată cu publicarea raportului Food Waste Index vedem că lucrurile nu sunt atât de clare”, a punctat Marcus Gover, directorul organizației caritabile WRAP care lucrează cu guvernele pentru a reduce risipa de alimente.

Potrivit acestuia, concluziile raportului demonstrează că risipa de alimente este similară în rândul statelor bogate și al celor sărace.

„Gospodăriile private sunt responsabile pentru cea mai mare parte (11%) din alimentele care sunt aruncate. Urmează restaurantele și alți furnizori de alimente cu 5% și magazinele alimentare cu 2%”, se mai notează în raportul ONU.

Per capita, la nivel global 121 de kilograme de alimente sunt risipite în fiecare an la nivelul consumatorilor, dintre care 74 de kilograme numai în cazul gospodăriilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii