Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

One United Properties distribuie 32,5 mil. de lei sub formă de dividende. Daniel Dines a fost numit invitat permanent la ședințele CA

One United Properties va distribui suma de 32,5 milioane de lei sub formă dividende. De asemenea, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost decisă emiterea ulterioară de acțiuni gratuite, respectiv 4 acțiuni noi pentru fiecare 5 acțiuni deținute, precum și introducerea unei noi clase de acțiuni.  
One United Properties

Acționarii One United Properties au votat în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) și a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA).

În cadrul AGOA, acționarii companiei au aprobat plata unor dividende în valoare de 32,5 milioane de lei (0,02273 lei pe acțiune), acesta urmând a fi plătit în data de 11 octombrie 2021 acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de înregistrare 28 septembrie 2021. De asemenea, a fost aprobată numirea lui Daniel Dineș, fondatorul UiPath, ca invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație al One United Properties.

În cadrul AGEA, acționarii au aprobat majorarea capitalului social cu suma de până la 228,8 milioane lei și emiterea a până la 1.144.062.353 acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acțiune. Noile acțiuni vor fi distribuite în proporție de 4 acțiuni noi pentru fiecare 5 acțiuni deținute, acționarilor care vor deține acțiuni ONE la data de înregistrare 17 decembrie 2021.

Complementar, One United Properties va introduce Clasa B, o nouă clasă de acțiuni cu 5 drepturi de vot. De menționat este faptul că acțiunile din Clasa A vor continua să reprezinte 1 drept de vot. Acțiunile din Clasa B vor fi atribuite exclusiv companiilor Vinci VER Holding S.R.L. și OA Liviu Holding Invest S.R.L., deținute integral de cei doi acționari fondatori, Victor Căpitanu și  Andrei Diaconescu, în urma conversiei unui total de 22,74% din acțiunile existente din Clasa A deținute de cele două companii. Restul acțiunilor deținute de aceste companii, în proporție egală (18,39% fiecare) din capitalul social total al One United Properties, vor rămâne acțiuni din Clasa A.

“Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu s-au abținut de la votarea punctului respectiv de pe ordinea de zi, în timp ce aproximativ 97,6% din voturile exprimate cu privire la acest punct au reprezentat voturi în favoarea introducerii Clasei B de acțiuni”, a arătat compania.

Acțiunile din Clasa A și Clasa B au același drept de dividende, însă acțiunile din Clasa B nu vor putea fi tranzacționate public și vor fi transferabile exclusiv între cei doi acționari fondatori și afiliații acestora. Dacă acțiunile din Clasa B sunt transferate unor alte persoane, ele vor fi convertite automat în acțiuni din Clasa A, deci vor pierde drepturile de vot suplimentare. După conversie, o acțiune din Clasa B va fi convertită într-o acțiune din Clasa A, menținând astfel aceeași participare la profiturile companiei.

În primul semestru a anului 2021, One United Properties, dezvoltator imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a înregistrat o cifră de afaceri de 434 milioane lei, în creștere de 96% față de aceeași perioadă din 2020 și un profit net de 147,5 milioane lei, o creștere de 267%.

Începând cu 20 septembrie, acțiunile ONE vor fi incluse în indicele BET, indice care urmărește evoluția celor mai lichide acțiuni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii