FacebookTwitterLinkedIn

În zona de nord a Capitalei, One United a achiziționat în total 5 hectare de teren și nu se oprește aici. „Ne uităm la diverse pe aici. Avem multe idei”, spune Andrei Diaconescu.

După ce au cucerit Capitala, cei doi antreprenori se orientează și către alte orașe, precum Cluj, Timișoara și Constanța, dar și alte capitale.

„Demarăm unul la mamaia în septembrie, lângă proiectul existent. Suntem în proces de a obține autorizația. Am mai cumpărat o serie de terenuri lângă. În total, sunt 5 terenuri, fiecare teren are în jur de 2.500 mp, unde vom face tot rezidențial. Vom investi în total peste 50-60 milioane de euro”, mai spune co-fondatorul One United, companie care recent s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, în urma celui mai mare IPO din ultimii patru ani.

„Până în decembrie vom mai demara 1-2 proiecte mari. Cel mai probabil va dura trei ani finalizarea fiecăruia. Unul e medium high și unul e medium medium”, continuă antreprenorul.

În ceea ce privește extinderea în alte orașe, Andrei Diaconescu susține că, momentan, nu a luat încă o decizie.

„Ne uităm atent la diverse terenuri și încă nu am luat o decizie să ne extindem la Cluj. E o decizie importantă dacă ne mutăm din București, pentru că avem foarte mult de lucru aici. În București e loc enorm de construit”, explică acesta. „Vom aborda alte orașe în măsura în care va exista o oportunitate evidentă, adică profitul se face la cumpărare”.

De asemenea, și pe segmentul de birouri, One United vrea să mai construiască cel puțin două clădiri de birouri.

„Și pe office avem 2-3 idei de terenuri foarte interesante, pe care le vom achiziționa prin octombrie. Mai vrem să facem cel puțin două clădiri de birouri”, afirmă omul de afaceri. “Ne uităm la toate zonele unde dezvoltăm deja”.

În plus, One United domină și nișa apartamentelor de lux. Dezvoltatorul a făcut în jur de 15 tranzacții în ultimele șase luni, în valoare de zeci de milioane de euro.

În proiectele rezidențiale finalizate până în prezent dezvoltatorul a investit aproape 292 de milioane de euro și au o suprafață cumulată de 191.933 mp.