Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Ondrej Safar, Country Manager al Grupului CEZ in Romania: Potențialul oferit de energia din surse regenerabile ar trebui să se regăsească printre priorități

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #reinventarearomaniei.
Ondrej_Safar

OPORTUNITATEA PENTRU ROMÂNIA

Perioadele de criză vin în mod natural cu provocări, dar așa cum am observat de-a lungul timpului, ele sunt adeseori urmate de oportunități. Este important ca mediul privat, dar și cel public să analizeze lucid și cu un pas în viitor. România are acum oportunitatea de a accelera digitalizarea și automatizarea, lucruri atât de importante pentru dezvoltarea eficientă a tuturor industriilor. Poziția de top a României în sectorul IT, la nivel mondial, este o resursă excelentă care creează o oportunitate majoră în această perioadă în ceea ce privește digitalizarea țării și în stabilitatea economică.

Mai mult ca niciodată, criza generată de pandemie are puterea de a schimba comportamente într-un timp mult mai scurt decât cel cu care eram obișnuiți. În acest sens, grija pentru mediu ar trebui să devină o normalitate, o normalitate asumată de noi toți. Motiv pentru care potențialul oferit de energia din surse regenerabile ar trebui să se regăsească printre priorități. Nu în ultimul rând, este important să ne continuăm investițiile și, dat fiind contextul, avem posibilitatea să pornim oarecum de la „zero”, dar cu multe lecții învățate din spate. Depinde de fiecare dintre noi cum vom alege să deschidem acest nou drum.

 

DOMENII CE TREBUIE REFORMATE

Încep prin a spune că, în opinia mea, este important ca România să se concentreze asupra maximizării beneficiilor oferite de experiența de carantina și să consolideze lecțiile învățate, în loc să se grăbească să revină la vechiul normal. Una dintre aceste lecții învățate se referă la sistemul de sănătate și la semnificația critică pe care o are în viața oamenilor. Ar trebui să fie continuat sprijinul acordat sistemului de sănătate, inclusiv din partea sectorului privat, în vederea pregătirii acestuia pentru a face față provocărilor.

Este important să punem pe picioare un sistem sigur, performant, digital de care depinde sănătatea tuturor românilor. Am asistat împreună la o mobilizare națională în perioada pandemiei, o mișcare în care și Grupul CEZ în România s-a implicat cu investiții semnificative pentru spitalele din zona operațională, dar este la fel de important ca acestea să continue pe termen lung. Educația a fost transferată în mediul digital. Este necesar să includem infrastructura și tehnologia în toate proiectele noastre, să ajutăm grupurile vulnerabile să învețe în condiții normale și să încurajăm performanțele tinerilor. Capacitatea de digitalizare atât pentru instituțiile private, cât și pentru cele de stat a fost impresionantă într-un timp atât de scurt și trebuie să continue să crească și să convingă oamenii să aleagă internetul pentru operațiuni mai eficiente și consumatoare de timp. Nu în ultimul rând, investițiile în digitalizare și modernizare sunt absolut necesare și pentru industria energetică. În cadrul Distribuție Oltenia, acestea au continuat chiar și în contextul epidemiologic. Astfel că, aproximativ 59 de milioane de EURO, din surse financiare proprii și confinanțare din fonduri europene, vor fi investite în sectoare importante din activitatea companiei: contorizare inteligentă, modernizare stații de transformare și rețele de joasă și medie tensiune, implementarea unui sistem avansat de management al distribuției (ADMS), a unui sistem avansat de management al activelor rețelei electrice (AMS) și a unui sistem integrat Smart Grid Connect.

 

MĂSURI URGENTE PENTRU RELANSARE

Am fost și suntem foarte atenţi la măsurile promovate de Guvern şi autorităţile publice în toată această perioadă. Susţinerea companiilor afectate este cu siguranţă cea mai potrivită metodă de a diminua efectele contextului epidemiologic actual asupra economiei României.

 

REVENIREA DOMENIULUI

Ne-am bucurat să vedem că una dintre schimbările semnificative este datorată faptului că mulți dintre clienții noștri s-au transferat pe platforma online, ceea ce este o tendință pe care trebuie să o urmărim și să o dezvoltăm. Este un an marcat de multe evenimente și decizii importante. Considerăm că este esențial să analizăm cu responsabilitate fiecare demers pe care îl facem. Proiectele noastre operaționale și strategice continuă în același ritm, angajații noștri sunt motivați și, cu toții, privim înainte cu optimism. Reprezentanții top managementului împreună cu întreaga echipă de specialiști își vor lua toate măsurile necesare să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică la un nivel ridicat, să completeze portofoliul cu noi produse și servicii și să mențină, ca și până acum, dialogul cu autoritățile, clienții și partenerii, inclusiv pe partea de investiții.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii