Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

On the verge of… Mariona

Locuințele supraviețuiesc (și) datorită poveștii pe care o spun. Mariona, vila de pe coasta de sud a Californiei, împlinește anul acesta 100 de ani.
5_casa

A fost construită în 1918, de Frank Miller, ca dar de nuntă pentru cea de-a doua soție, Mariona. Cel care deținea în Riverside celebrul Mission Inn și-a dorit pentru această locuință aceeași arhitectură. Astfel, arhitectul angajat de Frank Miller a primit ca decor pentru casă o plajă privată, Pacificul și o margine de stâncă abruptă. Dintre cei care s-au bucurat de generozitatea locului și de spațiul construit se numără Charlie Chaplin, Rudolph Valentino, Errol Flynn și Bette Davis.

Pe măsură ce anii au trecut, casa a fost, din păcate, neglijată. În 1973, noii proprietari ai vilei s-au dedicat unui proces de restaurare și de readucere la viață a eleganței ce caracteriza cândva Marion Mansion. Tot în acea perioadă, a fost adoptat și un nou nume: Villa Rockledge. Mai târziu, în 1984, locuința a trecut în patrimoniul național al „Historic Places by the State of California“ și al „U.S. National Park“.

În ceea ce privește structura vilei, aceasta se împarte într-un main house, cu cinci dormitoare și alte patru vile, ajungând la 8.065 de metri pătrați de spațiu, risipit pe jumătate din moșie. Designul se asociază cu stilul mediteraneean, fiind îmbrăcat la exterior cu stuc, piatră și cărămidă roșie, în timp ce interiorul scoate în evidență oceanul cu ajutorul ferestrelor permisive. Roger Jones, cel care a cumpărat proprietatea în 1973, a petrecut 17 ani documentându-se și restaurând vila. Ceea ce s-a concretizat în cartea „The History of Villa Rockledge – A National Treasure in Laguna Beach“ este scos astăzi la vânzare pentru 27 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI Cenușăreasa din Long Island

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii