FacebookTwitterLinkedIn

Conform acordului, anunțat marți de cele două companii, MOL urmează să preia cele 120 de benzinării aflate acum sub brandurile OMV, Eurotruck, Avanti şi Diskont, şi afacerile engros din Slovenia ale companiei austriece. De asemenea, MOL îşi va asuma datorii restante de leasing, rezultând într-o valoare totală de antrepriză pentru afacere de aproximativ 364 milioane de euro.

„Cu această tranzacţie, luăm o altă măsură decisivă în implementarea programului nostru de vânzare active în valoare de două miliarde de euro. Acordul nu doar că va contribui substanţial la reducerea gradului nostru de îndatorare, ci va însemna şi o optimizare strategică suplimentară a portofoliului nostru”, a afirmat Rainer Seele, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al OMV.

Grupul OMV vrea să vândă până la sfârșitul anului 2021 active în valoare de două miliarde de euro. Compania a înregistrat progrese semnificative în 2020 şi a semnat acorduri pentru trei active: vânzarea unei participaţii de 51% în Gas Connect Austria, vânzarea lanţului de benzinării OMV din Germania şi vânzarea operaţiunilor Upstream business în Kazahstan.

Aceste trei tranzacții s-ar putea încheia în 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.