FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul a semnat transferul drepturilor şi obligaţiilor aferente unui număr de 40 de acorduri petroliere de concesiune, privind tot atâtea perimetre de hidrocarburi, de la OMV Petrom către Dacian Petroleum. Tranzacția dintre cele două companii include și transferul sondelor și al infrastructurii aferente perimetrelor respective, precum şi al unui număr de 190 de angajaţi.

Zăcămintele sunt situate în sudul României şi au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.700 barili echivalent petrol (bep)/zi la 190 de sonde active, reprezentând circa 1% din producţia OMV Petrom pe 2019. 

În primăvara anului trecut, OMV Petrom a anunțat semnarea contractului. “Transferul drepturilor şi obligaţiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităţilor, conform Legii Petrolului. Transferul este parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, care are ca scop eficientizarea operaţiunilor şi concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie. Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României şi au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentând circa 1% din producţia OMV Petrom”, arăta atunci compania.   

Dacian Petroleum a încheiat contractul de transfer al activităţii având ca scop extinderea duratei de viaţă a celor 40 de zăcăminte.  “În baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele şi infrastructura de ţiţei şi gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariaţi. Procesul de selecţie a companiei care va prelua licenţele s-a desfăşurat în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale”, se menţionează în comunicat.   

Dacian Petroleum este controlată de către Ioan Popa, Bernard Jacques Duroc-Danner, Andrew Paul Becnel și Thomas Bruni, fiecare cu câte 25% din capital.