Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

OMV Petrom reduce cu 30% investiţiile planificate în acest an

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, taie 30% din investiţiile planificate în acest an, până la 3 miliarde lei faţă de 4,2 miliarde lei cât era preconizat iniţial, iar revizia planificată a centralei electrice Brazi, de două săptămâni pentru întreaga capacitate, a fost amânată din timestrul al doilea al acestui an pentru trimestrul 4, informează News.ro.
 aboneaza-te
OMV PETROM

„Valoarea investiţiilor (inclusiv lucrările de explorare şi evaluare capitalizate) este în prezent estimată la aproximativ 3 miliarde lei, excluzând achiziţiile (faţă de 4,2 miliarde lei estimarea anterioară şi valoarea din 2019); reducerea va veni în principal atât din prioritizarea activităţii de foraj, cât şi din amânarea unor proiecte în domeniul petrochimiei şi al vânzărilor cu amănuntul”, arată raportul companiei neauditat pentru primul trimestru al anului, notează News.ro.

De asemenea, pentru 2020, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi 40 dolari/bbl (revizuit în jos de la 60 dolari/bbl şi faţă de 64 dolari/bbl în 2019).

În Upstream, investiţiile au fost reduse la 2 miliarde lei (comparativ cu 3 miliarde lei estimarea precedentă; 2019: 3,2 miliarde lei).

Şi investiţiile de explorare au fost reduse la circa 0,2 miliarde lei (comparativ cu 0,3 miliarde lei estimarea precedentă; 2019: 0,4 miliarde lei).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii