Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

OMV Petrom a raportat un profit de 980 milioane de lei în primele șase luni ale acestui an

OMV Petrom a încheiat primul semestru al anului 2021 cu un profit net de 980 milioane lei, în creştere cu 13% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor prezentate, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.
omv petrom

Veniturile din vânzări consolidate, în valoare de 10,126 miliarde de lei, au crescut uşor cu 1% comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2020, în principal datorită preţurilor de piaţă mai bune pentru produsele petroliere şi electricitate, compensând volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate, notează Agerpres.

Vânzările Downstream Oil au reprezentat 77% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările Downstream Gas au reprezentat 21%, iar cele din Upstream 1% (vânzarile din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi).

Investiţiile s-au ridicat la 1,208 miliarde de lei în perioada menţionată, în scădere cu 23% faţă de primul semestru al anului 2020 şi au fost direcţionate, în principal, către segmentul Upstream (993 milioane de lei).

Investiţiile din Downstream au fost în valoare de 208 milioane de lei din care care 198 milioane de lei în Downstream Oil.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii