Cautare
, Contributor

Energie |
|

OMV Petrom pune în funcțiune instalația de desulfurare de la Petrobrazi

59. Petrom
OMV Petroma pus în funcţiune, în luna iulie, o instalaţie nouă de desulfurare a gazelor în cadrul rafinăriei Petrobrazi, ca parte a programului de modernizare început în 2010, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro.

Noua instalaţie permite, potrivit unui counicat de presă al companiei,  reducerea emisiilor poluante ale rafinariei, în linie cu nivelele europene, contribuind astfel la un mediu mai curat. În plus, noua instalaţie va avea un impact pozitiv asupra eficienţei energetice a rafinăriei.

"Programul de modernizare al rafinăriei Petrobrazi se apropie treptat de finalizare. Unul din principalele obiective ale modernizării a fost deja atins odată cu ajustarea capacităţii care permite rafinăriei sa proceseze eficient întreaga cantitate de ţiţei produsă de divizia noastră de explorare şi producţie în România. Mai mult, dorim să creştem ponderea de motorină în mixul de produse şi să avem o rafinărie europeană, modernă, conformă cu standardelor de mediu din UE. Iar instalaţia de desulfurare este un pas important în această direcţie", spune Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing.

OMV Petrom a vândut subsidiara Petrom Distribuţie Gaze

Proiectul noii instalaţii de desulfurare a fost demarat la sfârşitul anului 2010 şi a presupus investiţii care s-au ridicat la circa 40 mil. euro.

Pentru modernizarea şi eficientizarea rafinăriei Petrobrazi, OMV Petrom a alocat un buget de investiţii de circa 600 de mil. euro. Circa 500 mil. euro au fost deja investiţi până la acest moment.

TOP 3 companii active în susținerea societății civile

O altă etapă în cadrul proiectului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi a fost marcată în ianuarie 2013, când s-a finalizat modernizarea instalaţiei de cocsare, în urma unei investiţii de circa 45 mil. euro.

50 influente: Mariana Gheorghe

Următorii paşi vizează extinderea capacităţii instalaţiilor de hidrofinare motorină şi de cracare catalitică, ce reprezintă ultimă etapă în procesul de creştere a eficienţei rafinăriei şi îmbunătăţire a randamentelor de produse albe rafinate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii