Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

OMV Petrom investeşte 70 mil. euro în înlocuirea unor instalaţii de rafinare din Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 70 de milioane de euro în înlocuirea a patru camere de cocsare din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care, la temperaturi foarte înalte, asigură etapa de transformare a componentelor grele în produse superioare. 
omv petrom

„Investim constant în modernizarea rafinăriei Petrobrazi. Înlocuirea camerelor de cocsare este un proiect cu un grad de complexitate tehnică şi organizatorică foarte ridicat. Noile unităţi vor avea o contribuţie importantă la creşterea eficienţei şi a siguranţei operaţiunilor noastre”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Procesul de înlocuire a camerelor de cocsare se va derula în perioada 2021 – 2023. Pentru anul în curs compania are în vedere investiţii de aproximativ 11 milioane de euro.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. 

Cele patru camere de cocsare sunt proiectate pentru o durată de viaţă de peste 20 de ani şi 5.000 de cicluri de funcţionare, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei într-un anunţ pe bursă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii