FacebookTwitterLinkedIn

OMV Petrom și-a triplat profitul net în primul semestru, până la 1,2 miliarde de lei

La 1 august a avut loc transferul a 19 zăcăminte marginale. În acord cu strategia noastră,de valoare mai presus de volum, am iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte”, a anunțat companie cu ocazia prezentării rezultatelor la șase luni. 

OMV Petrom vinde parcul eolian Dorobanțu către Transeastern, pentru 23 milioane de euro

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, a spus, într-o conferință de presă, că este vorba de zeci de zăcăminte, dar le-au scos la vânzare pentru a testa apetitul pieței, neavând un plan în acest sens.

Mariana Gheorghe, Locul 7 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017

Anul acesta, OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu către Transeastern Power Trust, pentru 23 milioane de euro, ca parte a strategiei de concentrare pe activităţile de bază. În plus, compania vândut către Mazarine Energy România 19 zăcăminte, care au avut o producţie zilnică totală, în 2015, de aproximativ 1.000 bep/zi (sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom) și la care lucrau 200 de persoane.

Consiliul Concurenței: Mazarine Energy România poate prelua unele active ale OMV Petrom

OMV Petrom a obținut un profit net de aproape 1,2 miliarde de lei în primele şase luni din 2017, de trei ori peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut.