Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

OMV Petrom a devenit primul furnizor de gaze naturale lichefiate din România

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, a devenit oficial primul furnizor de gaze naturale lichefiate (Liquefied Natural Gas) din România.  
omv petrom

OMV Petrom a primit licența de furnizare de gaze naturale lichefiate din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Vedem dezvoltarea proiectului de producție de gaze naturale de la Marea Neagră (Neptun Deep – n.r.) că foarte importantă pentru OMV Petrom, inclusiv pentru partea de mobilitate pe gaz (autovehicule alimentate cu gaz – n.r.), credem că în România există potențial în acest sens. Tocmai am primit de la ANRE licență de furnizare de LNG, suntem primii care avem o astfel de licență. Este important în special pentru a dezvolta mobilitatea, ar fi o sursă de a reduce impactul poluării asupra aerului, iar OMV Petrom vrea să fie foarte activ în acest sector“, a declarat șeful diviziei Downstream Gas a OMV Petrom, Frank Neel.

Compania-mamă austriacă a Petrom intenționează să deschidă anul acesta prima stație de alimentare cu LNG din Austria, destinată vehiculelor comerciale cu gabarit mare. “În 2020, OMV și-a îmbunătățit din nou, substanțial, capacitatea de utilizare a terminalului de regazeificare Gate. Mai mult, businessul cu LNG adaugă o sursă suplimentară de gaze în scopul atingerii țintelor ambițioase de vânzări ale OMV în nord-estul Europei, întărind totodată securitatea aprovizionării pentru portofoliul diversificat de furnizare al OMV. (…) În plus, divizia Downstream Gas a livrat primul său transport de LNG către China. Contractele cu Gazprom la punctele occidentale de livrare sunt completate și de acorduri cu privire la livrări de LNG“, a menționat compania în raportul său anual pe 20 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii