Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

OMV Petrom a contractat o linie de credit de un miliard de euro

OMV Petrom a contractat o linie de credit multi-valută în valoare de un miliard de euro, de la un sindicat format din 17 bănci, înlocuind astfel o linie de credit contractată în noiembrie 2011, care a însumat 930 de milioane euro, cu scadenţa în 2016 şi neutilizată, informează MEDIAFAX.
petrom

Noua facilitate are o maturitate de cinci ani şi posibilitate de prelungire pentru încă doi ani. OMV va folosi banii, dacă va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

„Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluţiile favorabile din prezent, de pe pieţele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare”, a declarat Andreas Matje, directorul financiar al OMV Petrom, într-un comunicat preluat de Mediafax.

OMV Petrom a început procesul de refinanţare a creditului lucrând cu BRD Societe Generale şi Unicredit Bank Austria ca aranjori principali.

Sindicatul de bănci care contribuie la asigurarea finanţării include 17 bănci din România şi internaţionale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii