FacebookTwitterLinkedIn

În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Franck Neel (47 de ani), în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lăcrămioarei Diaconu-Pințea, până în dată de 16 aprilie 2019.

Franck Neel, care în prezent ocupă o fucție în cadrul Engie Marea Britanie, a acceptat numirea, urmând să preia poziția, în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu dată de 1 august 2018.

Înainte de ședința Consililului de Supraveghere de astăzi, Lăcrămioara Diaconu-Pintea a renunțat la mandatul de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesorul sau va prelua funcția, dar nu mai târziu de 1 august 2018.

Totodată, Stefan Waldner a informat CS că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după dată de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, dar va continuă să fie responsabil până atunci.

Prin urmare, CS al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa (40 de ani), în funcția de Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom, începând cu dată de 17 aprilie 2019.

Scoțianca Christina Verchere o înlocuiește pe Mariana Gheorghe la conducerea OMV Petrom începând cu 1 mai 2018

OMV Petrom a anunțat, la 20 martie, că noul președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al companiei, Christina Verchere, își începe mandatul începând cu data de 1 mai 2018.

Numirea scoțiencei a fost anunțată în data de 9 ianuarie 2018, spre surpriza tuturor, în condițiile în care mandatul Marianei Gheorghe se încheia în aprilie 2019, iar, până la acea dată, nu exista niciun semn că CEO-ul care și-a preluat rolul în iunie 2006 ar putea renunța la acesta.